Vitrofilms.be

Raamfolie - Montage
offerte_badge

Raamfolie voor diverse doeleinden en professionele plaatsing

Glasfolie met HR isolatie eigenschappen

Vitrofolie brengt een nieuwe folie op de markt die ‘s zomers de zonnewarmte buiten en ‘s winters de radiatorwarmte binnen houdt. Ten opzichte van andere glasfolies biedt deze folie een aanzienlijk hogere isolatiewaarde. Dat komt doordat deze folie is voorzien van een nieuw ontwikkelde isolerende laag, de zgn “Low E” coating. Door toepassing van Enerlogic folie wordt het bestaande glas in uw pand opgewaardeerd naar een hoger energie besparend niveau en zullen uw stookkosten aanzienlijk dalen. Bij een grote oppervlakte niet geïsoleerd glas is het warmte verlies in een gebouw enorm, energie die gewoon verdwijnt maar waar u wel voor betaald en dus niets voor terugkrijgt! Met Enerlogic folie op enkele beglazing verbetert de U-waarde van 5.6 naar 3.4 en bij dubbel glas van 2.8 naar 2.0!

Maar Enerlogic folie biedt meer. Door de speciale gesputterde laag aan de buitenzijde wordt bovendien tot 75% van de zonnewarmte buiten gehouden. Daardoor ontstaat een perfecte balans van energie efficiëntie en comfort in alle seizoenen. Zomers wordt de zonnewarmte sterk gereduceerd en bespaart u op energiekosten van airco’s en ‘s winters heeft u weinig warmteverlies door het glas en bespaart u op de stookkosten. Tenslotte, en dat is een punt dat steeds meer aandacht krijgt, filtert Enerlogic folie ruim 99% van de schadelijke UV straling uit het zonlicht.

Enerlogic folie is dan ook de eerste glasfolie die we met trots een isolerende warmte- én UV werende folie mogen noemen!

Tegenwoordig wordt in de nieuwbouw vooral HR++ glas geplaatst. Glas met een hoge isolatiewaarde, maar vaak zonder warmtewerende coating, zodat zonnewarmte praktisch onbelemmerd wordt doorgelaten. En die door de isolerende laag ook binnen gehouden wordt. Enerlogic folie zorgt ervoor dat zonnewarmte buiten blijft!

Bij bestaande “oudere” panden is plaatsing van HR glas vaak zelfs niet mogelijk. Het glas in bijv. monumentale panden is bovendien erg dun. Hierdoor komt ‘s zomers veel warmte binnen en gaat ‘s winters veel warmte verloren. Beide nadelen worden door Enerlogic folie in zeer belangrijke mate weggenomen. Deze ruiten kunt u nu “opwaarderen” met Enerlogic folie, zodat u de voordelen van geïsoleerd glas met een warmtewerende laag heeft en toch aan de voorwaarden van Monumentenzorg voldoet.  Zoals bijna alle glasfolies is ook deze folie voorzien van een sterke kraswerende beschermlaag die het lappen en zemen mogelijk maakt. Enerlogic folie heeft ten opzichte van andere energiebesparende oplossingen lage investeringskosten, zodat de terugverdien periode ook aanzienlijk korter is.

Scroll to Top